Wie is arnhemsmeiske?

Hallo, welkom hier! Ik praat hier het allerliefst over mijn passie voor de natuur en natuurfotografie, maar het is misschien ook leuk om iets meer over mij te weten… Daarom stel ik me graag even voor.

Mijn naam is Janneke van der Pol en ik woon in het gezellige Arnhem (hoe kan het ook anders! :-p). Ik ben er niet geboren, maar voel me toch een écht ARNHEMSMEISKE. Verliefd op de natuur in en rond Arnhem, de parken, de Veluwe en de Uiterwaarden.

In 2015 kocht ik mijn eerste cameraatje. Een hip, klein, wit modelletje; de Olympus E-PL5. Ik was in die tijd een echte hobby-hopper, ik dook van de ene hobby in de andere. Als ik na een tijdje de kunst beheerste, verloor ik mijn enthousiasme en ging ik op zoek naar iets nieuws. Tot ik het fotograferen ontdekte!

Het riep een ongekende gedrevenheid bij me op. Ik fotografeerde álles wat los en vast zat. Mijn camera had ik altijd bij en me en ik was er dagelijks mee in de weer. Deze nieuwe hobby mondde uit in een passie, die onbedwingbaar was. Fotograferen bracht me rust, zorgde ervoor dat ik de natuur in ging en tot mijn grote verbazing (en soms frustratie) leek ik dit kunstje nooit écht helemaal te beheersen… 

Ik volgde een basiscursus fotografie. Die was erg leerzaam. Niet zozeer door de behandelde theorie – ik had mezelf al aardig ingelezen op het internet en legio youtube-filmpjes gevolgd. Maar wél door de richting die deze cursus me gaf. Ik wist ineens heel zeker dat mijn hart echt bij de natuurfotografie lag. 

Na die cursus besloot ik mijn kleine hippe cameraatje te upgraden naar een serieus geval. Het werd de O-MD EM-5 mark II. Weer een Olympus en ditmaal nam ik me voor om niet gewoon maar wat te gaan aanrommelen, maar om echt stappen te gaan zetten. 

365-dagen-fotoproject

Om de nieuwe camera beter te leren kennen én om mezelf op het vlak van de fotografie nog meer te ontwikkelen, ben ik begin 2017 begonnen met een 365-dagen-foto-uitdaging. Het was even doorzetten in het begin, maar toen ik eenmaal de smaak te pakken had, was ik verkocht. Als je twijfelt om ook zo’n foto-uitdaging aan te gaan: DOEN! Het heeft mij echt zóveel gebracht!

Na de 365 dagen ging ik door. In een wat rustiger tempo en ik legde mezelf minder op dat ik elke dag een foto móest plaatsen. Maar het vlammetje bleef branden. Begin 2019 kocht ik een nieuwe camera, weer een upgrade! Het werd de Olympus O-MD E-M1 mark II. (Tja, wie die namen verzint weet ik ook niet…) En na die aankoop, schreef ik ARNHEMSMEISKE in bij de Kamer van Koophandel. Ik werd zó blij van fotograferen in de natuur, dat ik dat ook wilde delen met anderen. Ik wilde workshops geven en cursussen. Ik wilde bloggen en inspireren! En dat gevoel wordt alleen maar sterker!

Begin 2019 schreef ik ARNHEMSMEISKE in bij de Kamer van Koophandel. Ik werk nog steeds drie dagen in de week bij mijn ‘normale baan’ en geef daarnaast cursussen en workshops op het gebied van natuurfotografie. Ook schrijf ik columns en blogs (het verschil is me nog steeds niet helemaal duidelijk… ;-)) voor natuurfotografie.nl, boeksz.com en mijn eigen website. Het is ongelooflijk gaaf om mijn passie met anderen op deze manieren te kunnen delen!