Workshops

Op dit moment staan er (nog) geen nieuwe workshops gepland. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe workshops, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief (helemaal onderaan deze pagina).

Leer jij graag álles over de belichtingsdriehoek, scherpstellen en het creëren van een mooie zachte achtergrond? Wil jij anders leren kijken en ontdekken hoe je compositie en kleurgebruik kunt inzetten om je foto nog krachtiger te maken? Ik deel tijdens mijn workshops al mijn tips en ervaring met je en na afloop krijg je ook nog een mooie handout in de mail.

Mijn doel is om jou te inspireren en nóg enthousiaster te maken voor het fotograferen van de kleine natuur! En natuurlijk ga ik er alles aan doen om je met een sd-kaartje gevuld met mooie plaatjes naar huis te laten gaan!

Heb ik je enthousiast gemaakt? Kijk dan snel verder en meld je aan!

 

Waarom geef ik workshops?

Verbinding, verbeelding en verwondering

Bij het geven van workshops komt alles voor mij samen! Verbinden met elkaar en de natuur, mooie foto’s maken en jezelf laten verwonderen over de bijzondere kleine natuur.

In kleine groepjes is er volop ruimte voor persoonlijk contact en eigen ontwikkeling. Een gezellige ongedwongen sfeer en alle gelegenheid om alleen of samen op zoek te gaan naar mooie onderwerpen en foto’s.

Beleving staat voor mij centraal bij het fotograferen. Ik leer je anders kijken naar de (kleine) natuur om je heen, waardoor je komt tot mooie foto’s die ook echt vanuit die beleving ontstaan. Uiteraard is er daarnaast alle ruimte om de technische mogelijkheden van je camera te onderzoeken. Daar waar ik je kan helpen, zal ik dat zeker doen!

Spreken mijn foto’s je aan en ga je graag een keer met me op pad? Meld je dan aan voor een leerzame én gezellige workshop!

Wat kun je verwachten?

ARNHEM ontdekken

De workshops vinden allemaal plaats in en rond Arnhem. Arnhem is een groene stad en dat is te zien aan de vele stadsparken en landgoederen. Ik zoek met jullie één van deze mooie plekjes op!

de kleine natuur

Heb je mijn instagram-account al eens bekeken? Mijn grote voorliefde is de ‘kleine natuur’: insecten, bloemen, paddenstoelen… eigenlijk alles wat mooier wordt als het door je lens van dichtbij bekijkt. Mijn workshop zal dan ook vooral de focus hebben op die kleine wereld!

gezelligheid

Mijn workshops vinden meestal plaats ín of in de omgeving van Arnhem. Omdat sommige mensen best een stukje moeten rijden, beginnen we met een kopje koffie/thee met wat lekkers. Zo hebben we tijd om elkaar even te leren kennen en kan ik vast wat korte theorie met jullie delen.

persoonlijke aandacht

Ik geloof in persoonlijke aandacht, daarom kom ik tijdens een workshop regelmatig meekijken en geef ik je tips op basis van jóuw leervragen.

Kleine groepen

De niveaus kunnen vooral tijdens een basisworkshop behoorlijk uit elkaar liggen. Ik hou de groepen daarom graag klein. De theorie is algemeen, maar per persoon zal ik mijn best doen om waar nodig verdieping of juist extra uitleg te geven.

leren stopt nooit

Leren stopt nooit en daarom geef ik je graag de mogelijkheid om na de workshop 3 foto’s op te sturen voor feedback. Maak hier gerust gebruik van, ik zal zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk reflecteren op je foto’s 

achteraf nog even nalezen

Omdat ik tijdens de workshop veel informatie deel, is het fijn om dit later nog eens rustig door te kunnen lezen. Jullie ontvangen daarom na afloop van de workshop een handout van me.

Nog vragen?

Je kunt me altijd een mailtje sturen met je extra vragen!

WAt zeggen anderen?

Trees

Janneke is heel enthousiast en kan veel over de onderwerpen vertellen. De groep was niet groot, wat heerlijk is, zodat Janneke de tijd kan nemen om iedereen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Buiten dat was het ook heel gezellig en de tijd vloog dan ook voorbij. Ik kan iedereen aanraden om een keer een workshop bij Janneke te volgen.

?

Renate

Ik heb in deze workshop veel tips gehad over het letten op de achtergrond tijdens het maken van een macro foto. Ook gaf Janneke de tip om eens door vegetatie op de voorgrond te fotograferen. Daarnaast heb ik geleerd om veel meer geduld te hebben, eens een langere tijd op 1 plek te blijven zitten waardoor je steeds meer gaat opmerken. Ook is het niet altijd nodig om te fotograferen met een macro lens, ook met een zoomlens kun je mooie resultaten bereiken.

Nanke & Sabine

We hadden een workshop voor twee. Janneke luistert goed naar vragen en was echt bezig om advies te geven op basis van de input. Geen eigenwijze docente, maar een intelligente gesprekspartner, die ook nog eens de wereld wist van alles wat we zoal wilden weten van een dierentuin. Heel leuk om mee te lopen met een visueel ingestelde gids die precies wist waar je mooie foto’s kon schieten. We hebben geleerd hoe preciezer te zijn met het onderwerp. Van tevoren niet te blij zijn met het feit dat je een onderwerp tegen het lijf loopt, maar echt even inschatten of het onderwerp geschikt is voor een mooie foto. Het lijkt een simpele les, maar simpele lessen zijn vaak een belangrijke eye-opener.

Ilona

Ik vond het heel prettig dat Janneke je tips geeft hoe je dicht bij jezelf kunt blijven. Ik was zelf overprikkeld door heel veel tegelijk te willen, Janneke weet je op de juiste manier weer terug bij jezelf te krijgen en bij dat wat je graag doet. Door me te focussen op een klein stukje van de natuur vond ik ontzettend veel rust en kwam ik tot een veel beter eindresultaat dan overal een snel shot van te nemen.

maarten

Macrofotografie is écht een apart onderdeel binnen natuurfotografie. Janneke legt je enthousiast stap voor stap mee uit waar je rekening mee moet houden. Maar veel belangrijker; ze gaat ook samen met je aan de slag! Het is immers een kwestie van doen. Bijvoorbeeld leren kijken naar een onderwerp vanuit verschillende standpunten zodat je alle compositiemogelijkheden hebt gezien voordat je een foto maakt.

Ik heb veel kennis en kunde opgedaan tijdens deze workshop. Janneke heeft veel geduld en neemt echt de tijd voor je. Ik heb veel geleerd en kan iedereen die aan de slag wil met macrofotografie óf zich verder wil verdiepen de workshop(s) van Arnhemsmeiske aanraden;)

Jack

Ik heb de workshop in de Passieflorahoeve gevolgd en daarin geleerd hoe ik met tussenringen kan fotograferen en beter te werk kan gaan. Janneke, ga zo door! Top!

feedback workshop Reena

Reena

Deze workshop heeft mij heel veel gebracht. Ik had ooit een macro lens gekocht waarmee ik niet overweg kon. Tijdens de workshop van Janneke had ik dit binnen 5 minuten al onder de knie.

Wat ik ook ontzettend goed vind van Janneke is dat ze goed aanvoelt wie begeleiding of tips kan gebruiken. Ze vraagt dan ook regelmatig wat onze behoeftes zijn. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens deze workshop en zal in de toekomst vaker mijn macro lens erbij pakken tijdens het fotograferen.

Janneke zelf is ook echt een leuk persoon. Ze verteld ontzettend veel met passie.

ratna feedback arnhemsmeiske

ratna

Janneke heeft mij, naast technische tips, vooral geleerd om rustig te fotograferen en te kijken. Ik neem sinds de workshop veel meer de tijd als ik fotografeer en beleef nu veel meer het moment, in plaats van de race tegen mijzelf om de perfecte foto te krijgen. En sindsdien maak ik veel mooiere foto’s! Ik ben hier heel blij mee en zou zeker weer een workshop bij Janneke volgen!

Marieke

Ik vond het een heerlijk ontspannen ochtend. Heerlijk gefotografeerd onder de bezielende leiding van Janneke en met medefotografen die begrijpen hoe leuk dit is! Dank voor je tips Janneke!

Léon en Jeanine

Janneke heeft ons geleerd om anders te kijken. Met de focus op de vierkante meter, geduldig op zoek naar mooie doorkijkjes door steeds iets te verschuiven van positie. Op zoek naar een mooi perspectief waarin licht en zachte tinten, zowel op de voorgrond als op de achtergrond, het model mooi omlijsten. Aangevuld met handige tips voor de juiste instellingen levert dit prachtige sfeerfoto’s op. Dankjewel Janneke voor de inspirerende workshop.

?

Milou

Hele leuke ochtend gehad! Veel aandacht voor iedereen met fijne feedback. Handige tips gehas over onder andere compositie en anders leren kijken.

Maarten feedback AM

MAARTEN

Ik ben heel erg tevreden over de workshop macrofotografie. Het anders kijken – naar kleine en minuscule details – was voor mij een echte eye opener. Een paar woorden die bij Janneke horen: persoonlijk aandacht, differentiatie in uitleg, goede en bruikbare tips.

feedback workshop Els

Els

Ik heb gevraagd om met de zoom 40-150 pro beter te kunnen fotograferen.  Rustige uitleg van jou gekregen en ik heb veel geoefend. Je doet het fijn, iedereen krijgt genoeg aandacht.

Sandra feedback workshop arnhemsmeiske

SANDRA

In een heel ontspannen sfeer veel geleerd van de bijzondere macro fotografie. Veel geleerd over compositie, kleur en bokeh . Een aanrader!

Annika feedback 2 (2)

Annika

De workshop was erg leuk om te volgen. Door Janneke ben ik meer te weten gekomen over belichting en vooral ook wat focus doet met een foto. Tegenwoordig gebruik ik de technieken die ik uit deze workshop heb geleerd nog steeds en nog altijd zorgt dit voor mooie resultaten!

Ook de manier hoe Janneke ‘les geeft’ werkt voor mij heel fijn, ze blijft heel rustig, geeft duidelijke uitleg en werkt aan de hand van voorbeelden. Het was een hele leuke en vooral ook leerzame dag!

?

Marian

Bedankt voor de gezellig en leerzame workshop. Wat fijn dat je aan iedereen aan het begin van de kennismaking zijn/haar verwachting van de workshop vraagt. Deze blijken zeer verschillend te zijn. Goed zoals jij daarop inspeelde. Voor de hele groep tekst, uitleg en toelichting geven. En toen iedereen in het gebied aan de slag was, in één op één momentje diverse tips en trics geven. Dat werkte dat voor mij, door het zelf te leren zien en toe te passen. Complimenten..

De grootte van deze groep was prima. Blijf je enthousiasme vasthouden en op deze wijze overdragen.

helma feedback arnhemsmeiske

HELMA

Ik heb deze workshop gevolgd om meer uit mijn camera (Olympus) te kunnen halen. Jaar geleden deze camera gekocht en wilde meer leren betreffende bepaalde functies, zoals HDR of Double Exposure. Er zijn tijdens deze workshop vele functies besproken en in de praktijk uitgelegd. Erg leuk en later thuis nog veel mee aan het experimenteren gegaan. Ook macrofotografie kwam aan bod, zelf heb ik nog geen macrolens, maar ik heb wel mogen “proeven”. Ik vond het een hele verhelderende, fijne en persoonlijke workshop. Arnhemsmeiske is kundig, prettig in omgang en zeker een aanrader om nieuwe alsook bestaande technieken te leren op gebied van fotografie.

Marcel

Ik heb superveel geleerd en veel tips gehad. Dat ik geleerd heb hoe ik dicht op een vlinder kan komen, was een supergoede tip van haar! 

Janny

De workshop is relaxed en informatief. Janneke deelt haar kennis op een rustige wijze en geeft je alle tijd om dit tot uitvoer te brengen.

John

Met bewondering volgde ik al een tijdje de instagram feed van Janneke. Nu ik zelf een mooie macro lens heb werd het tijd voor een workshop. Een collega was ook positief over een workshop van Janneke dus ik keek er erg naar uit om een dag lekker te fotograferen.

Het groepje fotografen was beperkt maar Janneke gaf aan dat ze dit bewust deed om iedereen voldoende uitleg en aandacht te kunnen geven. Ik vond het een erg gezellige dag en de meerwaarde voor mij zat er in om ook andere fotografen te treffen en samen deze hobby even te kunnen delen. Janneke was duidelijk in haar uitleg en stuurde achteraf nog wat presentatie en handout materiaal op.

Janneke heeft mij tijdens de workshop vooral uitgedaagd om met een volledig open diafragma te fotograferen en hoewel ik dat niet altijd even mooi vind ga ik daar zeker meer mee experimenteren.

?

Karin

Tijdens deze workshop kregen we van Janneke alle aandacht. Voor iedereen was er ruimschoots tijd voor vragen. Extra aandacht was er voor de geldende Coronaregels. Op deze manier was het alsof je steeds individueel les kreeg. Voor mij betekende deze workshop dat ik meer rust aanbreng tijdens het fotograferen. Rustig je onderwerp uitzoeken, kaderen en foto maken.

els feedback

ELS

Ik heb geleerd om eerst rustig om me heen te kijken en vanuit verschillende standpunten het onderwerp te fotograferen. Het fijne aan de workshop was dat Janneke eerst iets algemeens uitlegde, ons hierover een opdracht gaf en daarna bij ieder afzonderlijk kwam vragen hoe het ging. Ik vond het erg prettig om de workshop bij  haar te volgen, ze is rustig en fotografeert niet zelf mee (heb ik soms anders meegemaakt).

?

Jannie

Ik heb een 1 op 1 workshop met Janneke gehad en dit was erg leuk!

Ze is erg enthousiast, neemt alle tijd voor je vragen en kan je veel vertellen en leren over hoe je de bijzondere kleine wereld mooi vast kan leggen. Het toch net even anders leren kijken en nog meer met de compositie en achtergrond bezig zijn heeft mij veel geholpen. Het was een gezellige ochtend  en wat voor mij extra leuk was is dat ze ook een Olympus camera heeft en extra tips kon geven over de camera waar ik nog steeds gebruik van maak. Kortom ik zou het iedereen aanraden die meer wil leren over macro fotografie.

feedback workshop marleen

Marleen

Wat vond je positief en waardevol? De prettige ontvangst van Janneke. Praten over bepaalde instellingen bv het spelen met mijn diafragma waardoor ik iets meer scherpte in mijn foto’s krijg en toch door de wazige achtergrond behoud. Het ontdekken van een bepaalde functie op mijn camera waarbij ik met de ring het onderwerp dichterbij kan halen. Praten over het gebruik van mijn zoomlens voor bv het fotograferen van vlinders. De gemoedelijke sfeer onderling, het bij elkaar kijken. Samen fotograferen is zoveel leuker. De plek van de workshop: de mooie heemtuin Presikhaaf.

feedback wendy 2

Wendy

Vorig jaar heb ik een workshop gevolgd bij Janneke. We hadden een klein groepje (3 cursisten) en we kregen veel aandacht en we kregen volop de ruimte om advies en tips te vragen. Ze legde alles goed en duidelijk uit. En het was een gezellige ochtend! 

Ook al heb je al kennis van fotografie, ook dan is een workshop bij Janneke een aanrader.

Door haar ben ik meer gaan kijken naar compositie, achtergronden ed. Mijn kijk hierop is veranderd en zie dit ook terug in mijn foto’s, op een positieve manier!