arnhemsmeiske

workshops
… omdat leren zoveel leuker is
als je het samen doet. 

 Workshops

Jaaahhh… Ik heb weer een paar mooie workshops gepland! Heb jij zin om alvast iets leuks in je agenda te zetten voor het voorjaar?

Leer jij graag álles over de belichtingsdriehoek, scherpstellen en het creëren van een mooie zachte achtergrond? Wil jij anders leren kijken en ontdekken hoe je compositie en kleurgebruik kunt inzetten om je foto nog krachtiger te maken? Ik deel tijdens mijn workshops al mijn tips en ervaring met je en na afloop krijg je ook nog een mooie handout in de mail.

Mijn doel is om jou te inspireren en nóg enthousiaster te maken voor het fotograferen van de kleine natuur! En natuurlijk ga ik er alles aan doen om je met een sd-kaartje gevuld met mooie plaatjes naar huis te laten gaan!

Heb ik je enthousiast gemaakt? Kijk dan snel verder en meld je aan!

Gaat de workshop onverhoopt niet door door de Corona-maatregelen, dan zoeken we samen naar een goede oplossing! Je krijgt je geld terug of we verplaatsen hem. Geen probleem!

vrijdag 4 juni

Vlinders
in de Passieflorahoeve (Harskamp)
(helaas geannuleerd. Heb je je aangemeld voor deze workshop? Dan heb je een mailtje van mij ontvangen.)

Ik ben dol op deze vlindertuin! Er is een tuin met prachtige tropische vlinders en in de Europese tuin fladdert er nog veel meer moois rond. En als je goed kijkt, vind je ook rupsen in de meest bijzondere verschijningen! Wil je de vlinders rustig drinkend van wat nectar of in vlucht fotograferen? Ik ga je op weg helpen en deel al mijn tips met je!

meer informatie
Locatie: De passieflorahoeve is een geweldige plek om vlinders te fotograferen! Het is niet groot, maar je kunt je er gerust een hele dag vermaken. Wil je na de workshop nog verder fotograferen? Je bent vrij om tot sluitingstijd te blijven.

Groepsgrootte: maximaal drie deelnemers

Tijd: van 09:30 – 13:30 uur

Kosten: €67,50

Extra: Ik ga je anders naar vlinders laten kijken, door je – onder het genot van een kopje koffie/thee en iets lekkers een mini-cursusje vlinderanatomie aan te bieden. (Ze zijn echt wonderbaarlijk!) Daarna gaan we de tuin in en krijg je alle gelegenheid om de vlinders mooi op de foto te zetten! Na afloop krijg je een handout via de mail. Zo kun je alles nog even rustig nalezen. Wil je graag feedback op je foto’s? Dan mag je na de workshop nog drie foto’s naar me opsturen.

ja, Hier wil ik bij zijn!

 

vlinders Arnhemsmeiske Natuurfotografie

vrijdag 18 juni

Vlinders en Hagedisjes
Burgers’ Zoo (Arnhem)
(onder voorbehoud)

De mangrove van Burgers’ Zoo is altijd mijn happy place geweest. En ik ga er alles aan doen om dat enthousiasme aan jou over te dragen! Er is zoveel te zien! En als we de vlinders en krabbetjes beu zijn (of we krijgen het te warm… ;-)), lopen we door naar de Bush. Want hagedisjes zijn enorm fotogeniek en als je er één ziet… Je kijkt na deze workshop gegarandeerd anders naar vlinders en hagedisjes!

meer informatie
Locatie: Burgers’ Zoo biedt veel fotomogelijkheden voor degene die op zoek is naar de kleine natuur. Met name de vlinders in de Mangrove en de hagedisjes in de Bush zijn leuk om te fotograferen. Ik ben een tijd gids geweest in de mangrove en kan je daarom naast fototips ook wat meer vertellen over de wonderlijke wereld van vlinders en rupsen! Na uitgebreid de tijd te hebben genomen in de mangrove, gaan we op zoek naar hagedissen in de Bush. Ik weet waar we moeten zoeken en je zult zien dat je er steeds meer gaat ontdekken! Met een beetje geluk, zien we ook nog de mooie grote leguaan!

Groepsgrootte: maximaal drie deelnemers

Tijd: van 09:00 – 12:30 uur

Kosten: €82.50

Extra: We beginnen de ochtend met een kopje koffie/thee op het terras en na afloop krijg je een handout via de mail. Zo kun je alles nog even rustig nalezen. Wil je graag feedback op je foto’s? Dan mag je na de workshop nog drie foto’s naar me opsturen. En uiteraard ben je vrij om de rest van de dag lekker op eigen gelegenheid (of gezellig samen) door het park te lopen.

Al een abonnement? Heb je al een abonnement van Burgers’ Zoo? Dan krijg je 20 euro korting op de prijs van de workshop.

ja, Hier wil ik bij zijn!

 

Waarom geef ik workshops?

Verbinding, verbeelding en verwondering

Bij het geven van workshops komt alles voor mij samen! Verbinden met elkaar en de natuur, mooie foto’s maken en jezelf laten verwonderen over de bijzondere kleine natuur.

In kleine groepjes is er volop ruimte voor persoonlijk contact en eigen ontwikkeling. Een gezellige ongedwongen sfeer en alle gelegenheid om alleen of samen op zoek te gaan naar mooie onderwerpen en foto’s.

Beleving staat voor mij centraal bij het fotograferen. Ik leer je anders kijken naar de (kleine) natuur om je heen, waardoor je komt tot mooie foto’s die ook echt vanuit die beleving ontstaan. Uiteraard is er daarnaast alle ruimte om de technische mogelijkheden van je camera te onderzoeken. Daar waar ik je kan helpen, zal ik dat zeker doen!

Spreken mijn foto’s je aan en ga je graag een keer met me op pad? Meld je dan aan voor een leerzame én gezellige workshop!

Wat kun je verwachten?

ARNHEM ontdekken

De workshops vinden allemaal plaats in en rond Arnhem. Arnhem is een groene stad en dat is te zien aan de vele stadsparken en landgoederen. Ik zoek met jullie één van deze mooie plekjes op!

de kleine natuur

 Heb je mijn instagram-account al eens bekeken? Mijn grote voorliefde is de ‘kleine natuur’: insecten, bloemen, paddenstoelen… eigenlijk alles wat mooier wordt als het door je lens van dichtbij bekijkt. Mijn workshop zal dan ook vooral de focus hebben op die kleine wereld!

gezelligheid

Mijn workshops vinden meestal plaats ín of in de omgeving van Arnhem. Omdat sommige mensen best een stukje moeten rijden, beginnen we met een kopje koffie/thee met wat lekkers. Zo hebben we tijd om elkaar even te leren kennen en kan ik vast wat korte theorie met jullie delen.

persoonlijke aandacht

Ik geloof in persoonlijke aandacht, daarom kom ik tijdens een workshop regelmatig meekijken en geef ik je tips op basis van jóuw leervragen.

Kleine groepen

De niveaus kunnen vooral tijdens een basisworkshop behoorlijk uit elkaar liggen. Ik hou de groepen daarom graag klein. De theorie is algemeen, maar per persoon zal ik mijn best doen om waar nodig verdieping of juist extra uitleg te geven.

leren stopt nooit

Leren stopt nooit en daarom geef ik je graag de mogelijkheid om na de workshop 3 foto’s op te sturen voor feedback. Maak hier gerust gebruik van, ik zal zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk reflecteren op je foto’s 

achteraf nog even nalezen

Omdat ik tijdens de workshop veel informatie deel, is het fijn om dit later nog eens rustig door te kunnen lezen. Jullie ontvangen daarom na afloop van de workshop een handout van me.

Nog vragen?

Je kunt me altijd een mailtje sturen met je extra vragen!

WAt zeggen anderen?

?

Marian

Bedankt voor de gezellig en leerzame workshop. Wat fijn dat je aan iedereen aan het begin van de kennismaking zijn/haar verwachting van de workshop vraagt. Deze blijken zeer verschillend te zijn. Goed zoals jij daarop inspeelde. Voor de hele groep tekst, uitleg en toelichting geven. En toen iedereen in het gebied aan de slag was, in één op één momentje diverse tips en trics geven. Dat werkte dat voor mij, door het zelf te leren zien en toe te passen. Complimenten..

De grootte van deze groep was prima. Blijf je enthousiasme vasthouden en op deze wijze overdragen.

feedback workshop Reena

Reena

Deze workshop heeft mij heel veel gebracht. Ik had ooit een macro lens gekocht waarmee ik niet overweg kon. Tijdens de workshop van Janneke had ik dit binnen 5 minuten al onder de knie.

Wat ik ook ontzettend goed vind van Janneke is dat ze goed aanvoelt wie begeleiding of tips kan gebruiken. Ze vraagt dan ook regelmatig wat onze behoeftes zijn. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens deze workshop en zal in de toekomst vaker mijn macro lens erbij pakken tijdens het fotograferen.

Janneke zelf is ook echt een leuk persoon. Ze verteld ontzettend veel met passie.

feedback workshop marleen

Marleen

Wat vond je positief en waardevol? De prettige ontvangst van Janneke. Praten over bepaalde instellingen bv het spelen met mijn diafragma waardoor ik iets meer scherpte in mijn foto’s krijg en toch door de wazige achtergrond behoud. Het ontdekken van een bepaalde functie op mijn camera waarbij ik met de ring het onderwerp dichterbij kan halen. Praten over het gebruik van mijn zoomlens voor bv het fotograferen van vlinders. De gemoedelijke sfeer onderling, het bij elkaar kijken. Samen fotograferen is zoveel leuker. De plek van de workshop: de mooie heemtuin Presikhaaf.

helma feedback arnhemsmeiske

HELMA

Ik heb deze workshop gevolgd om meer uit mijn camera (Olympus) te kunnen halen. Jaar geleden deze camera gekocht en wilde meer leren betreffende bepaalde functies, zoals HDR of Double Exposure. Er zijn tijdens deze workshop vele functies besproken en in de praktijk uitgelegd. Erg leuk en later thuis nog veel mee aan het experimenteren gegaan. Ook macrofotografie kwam aan bod, zelf heb ik nog geen macrolens, maar ik heb wel mogen “proeven”. Ik vond het een hele verhelderende, fijne en persoonlijke workshop. Arnhemsmeiske is kundig, prettig in omgang en zeker een aanrader om nieuwe alsook bestaande technieken te leren op gebied van fotografie.

ratna feedback arnhemsmeiske

ratna

Janneke heeft mij, naast technische tips, vooral geleerd om rustig te fotograferen en te kijken. Ik neem sinds de workshop veel meer de tijd als ik fotografeer en beleef nu veel meer het moment, in plaats van de race tegen mijzelf om de perfecte foto te krijgen. En sindsdien maak ik veel mooiere foto’s! Ik ben hier heel blij mee en zou zeker weer een workshop bij Janneke volgen!

feedback wendy 2

Wendy

Vorig jaar heb ik een workshop gevolgd bij Janneke. We hadden een klein groepje (3 cursisten) en we kregen veel aandacht en we kregen volop de ruimte om advies en tips te vragen. Ze legde alles goed en duidelijk uit. En het was een gezellige ochtend! 

Ook al heb je al kennis van fotografie, ook dan is een workshop bij Janneke een aanrader.

Door haar ben ik meer gaan kijken naar compositie, achtergronden ed. Mijn kijk hierop is veranderd en zie dit ook terug in mijn foto’s, op een positieve manier!

Maarten feedback AM

MAARTEN

Ik ben heel erg tevreden over de workshop macrofotografie. Het anders kijken – naar kleine en minuscule details – was voor mij een echte eye opener. Een paar woorden die bij Janneke horen: persoonlijk aandacht, differentiatie in uitleg, goede en bruikbare tips.

?

Milou

Hele leuke ochtend gehad! Veel aandacht voor iedereen met fijne feedback. Handige tips gehas over onder andere compositie en anders leren kijken.

feedback workshop Els

Els

Ik heb gevraagd om met de zoom 40-150 pro beter te kunnen fotograferen.  Rustige uitleg van jou gekregen en ik heb veel geoefend. Je doet het fijn, iedereen krijgt genoeg aandacht.

?

Karin

Tijdens deze workshop kregen we van Janneke alle aandacht. Voor iedereen was er ruimschoots tijd voor vragen. Extra aandacht was er voor de geldende Coronaregels. Op deze manier was het alsof je steeds individueel les kreeg. Voor mij betekende deze workshop dat ik meer rust aanbreng tijdens het fotograferen. Rustig je onderwerp uitzoeken, kaderen en foto maken.

Sandra feedback workshop arnhemsmeiske

SANDRA

In een heel ontspannen sfeer veel geleerd van de bijzondere macro fotografie. Veel geleerd over compositie, kleur en bokeh . Een aanrader!

els feedback

ELS

Ik heb geleerd om eerst rustig om me heen te kijken en vanuit verschillende standpunten het onderwerp te fotograferen. Het fijne aan de workshop was dat Janneke eerst iets algemeens uitlegde, ons hierover een opdracht gaf en daarna bij ieder afzonderlijk kwam vragen hoe het ging. Ik vond het erg prettig om de workshop bij  haar te volgen, ze is rustig en fotografeert niet zelf mee (heb ik soms anders meegemaakt).

Annika feedback 2 (2)

Annika

De workshop was erg leuk om te volgen. Door Janneke ben ik meer te weten gekomen over belichting en vooral ook wat focus doet met een foto. Tegenwoordig gebruik ik de technieken die ik uit deze workshop heb geleerd nog steeds en nog altijd zorgt dit voor mooie resultaten!

Ook de manier hoe Janneke ‘les geeft’ werkt voor mij heel fijn, ze blijft heel rustig, geeft duidelijke uitleg en werkt aan de hand van voorbeelden. Het was een hele leuke en vooral ook leerzame dag!

?

Jannie

Ik heb een 1 op 1 workshop met Janneke gehad en dit was erg leuk!

Ze is erg enthousiast, neemt alle tijd voor je vragen en kan je veel vertellen en leren over hoe je de bijzondere kleine wereld mooi vast kan leggen. Het toch net even anders leren kijken en nog meer met de compositie en achtergrond bezig zijn heeft mij veel geholpen. Het was een gezellige ochtend  en wat voor mij extra leuk was is dat ze ook een Olympus camera heeft en extra tips kon geven over de camera waar ik nog steeds gebruik van maak. Kortom ik zou het iedereen aanraden die meer wil leren over macro fotografie.