Arnhemsmeiske

…. omdat leren zo veel leuker is

als je het samen doet.

workshops & cursussen

Sinds het voorjaar van 2019 geef ik workshops en cursussen in natuurfotografie.

De workshops natuurfotografie geef ik vanuit ARNHEMSMEISKE. Een overzicht van alle tot nu toe geplande workshops voor 2020 vind je hieronder.

Om nog meer mensen enthousiast te maken voor de natuur en natuurfotografie, ben ik een samenwerking aangegaan met IVN Arnhem, waar ik de basis- en vervolgcursus natuurfotografie geef en daarnaast ook de workshop ‘natuurfotografie met je smartphone’.

Cursussen

welke cursussen zijn er?

In 2019 ben ik een samenwerking aangegaan met IVN Arnhem (IVN = Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid).

IVN Arnhem wilde graag investeren in een cursus voor natuurfotografie en ik draag daar met heel veel plezier aan bij. De avonden zijn zowel leerzaam als heel gezellig en voor de kosten hoef je het ook zeker niet te laten. 

BASISCURSUS NATUURFOTOGRAFIE

3 lesavonden & 2 ochtenden praktijk

MEER INFORMATIE

VERVOLGCURSUS NATUURFOTOGRAFIE

3 lesavonden & 2 ochtenden praktijk

meer informatie

workshops

hoe zit het met de workshops?

Naast cursussen, geef ik ook regelmatig workshops. Deze workshops geef ik in kleine groepjes, zodat er veel persoonlijke aandacht is. De basisworkshops zijn echt voor de beginnende fotograaf en de overige workshops zijn toegankelijk voor iedereen met (op zijn minst) een beetje ervaring. We besteden aandacht aan de belichtingsdriehoek, omgaan met het licht, anders leren kijken en beeldcompositie.

Naast reguliere workshops geef ik ook workshops ‘natuurfotografie met je smartphone’. Er is zoveel mogelijk met je eigen telefoon en dat gaan we tijdens één van die workshops onderzoeken. 

BASISWORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE

3 uur | beginnende fotografen

MEER INFORMATIE

workshop NATUURFOTOGRAFIE

3 uur | beginnende en wat meer gevorderde fotografen

MEER INFORMATIE

'fotograferen met je smartphone'

3 uur | iedereen met een smartphone

(vanaf een jaar of 10)

meer informatie

is er nog meer?

er is nog meer!

één op één

alle aandacht voor jou?

Vind je het fijner om een keer één op één met mij op pad te gaan? Dat kan ook. We zoeken één van de parken in Arnhem uit en op basis van je fotowensen gaan we een paar uur aan de slag. Ik probeer je zoveel mogelijk te leren en je komt geheid met mooie plaatjes thuis!

Wil je hier meer over weten? Vul dan het aanmeldformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

wat zeggen de deelnemers?

Soms krijg ik een leuke feedback van deelnemers op een cursus of workshop en zulke reacties deel ik natuurlijk heel graag met jullie!

basisworkshop

… Wat was de sfeer gezellig en de ambiance ontspannen tijdens de fotoworkshop in de Bush en Mangrove. […] Janneke heeft me geleerd om de regie te pakken bij het fotograferen en de camera te laten doen wat jij wilt. Eerst een stukje theorie en snel met de camera aan de gang en stapje voor stapje legt ze helder uit wat een functie doet en er direct mee oefenen. …

basisworkshop

[…] Janneke weet op een enthousiaste manier een leuke combinatie te maken van de basisinfo over fotograferen en zelf lekker aan de slag gaan. Want je leert het snelst door het gewoon te doen. 
Ruim twee uur verder was het lijstje van dingen die ik geleerd had toch nog langer dan ik had verwacht. Over instellingen van mijn camera (waar zij zich in had verdiept!), het spelen met licht, scherpte diepte en compositie van mijn foto’s. 
Omdat de groep klein is – in ons geval waren we met zijn tweeën – is er veel tijd voor gesprek, foto en tips. Dank je wel voor de leuke tijd! 
André – deelnemer workshop

IVN Vervolgcursus

De groep was prettig gemêleerd, mensen met allemaal verschillende soorten camera’s en een idem dito variëteit aan fotografie-ervaring. Het enthousiasme waarmee Janneke het lesprogramma over de groep uitstrooide en de opdrachten die we met elkaar uitwerkten, werkten aanstekelijk. […] Nog vòòr de excursie op zaterdag had ik al 2 ochtenden op m’n  buik op de grond gelegen om ervaring op te doen met fotograferen van paddestoelen… Hoezo geïnspireerd en geënthousiasmeerd! 
Janneke: hartelijk bedankt voor dat broodnodige zetje, mede veroorzaakt door jouw enthousiasme, zorgvuldig voorbereide lessen, tips, hints, blogs, Instagram, etc!

Workshop met je smartphone

Helemaal uit Limburg gekomen, samen met mijn zus uit Nijmegen, de mooiste kiekjes geschoten. Dankzij de workshop natuurfotografie bij I.V.N Arnhem, deze goed georganiseerde bijeenkomst van 3 uur was zeer de moeite waard. Tips en tricks geleerd hoe mooie fotos te maken en bewerken, zelfs mijn eigen telefoon nog beter leren kennen.
Een echte aanrader deze workshop,
Eveline