Header blog Levenstuinen van groot hontschoten

Geschreven door: Janneke van der Pol

maandag, mei 14

Vorige week zaterdag ben ik met mijn moeder naar de levenstuinen in Teuge geweest. Een heerlijke plek om even alle hectiek van de dag te ontvluchten en te genieten van de prachtige natuur. De naam van dit tuinencomplex doet wat filosofisch aan en dat is niet zonder reden. Ben je de nuchterheid in het kwadraat, dan zal deze locatie je wellicht minder aanspreken. Zoek je echter naar een stukje bezinning en inspiratie op je levenspad, dan zit je hier helemaal gebakken. En hang je daar ergens tussenin? Geen probleem! Met een camera in de hand valt er meer dan genoeg te genieten in deze tuinen.

De oorsprong en geschiedenis van de levenstuinen vind je op hun website. Daar vind je ook alle informatie over toegangsprijzen, parkeermogelijkheden en evenementen. Op de website is ook een pagina gewijd aan de wandeling die je zult maken door de verschillende tuinen. Neem er gerust een kijkje!

Ik kom tot rust in de natuur. In het bos, aan het strand, in de achtertuin of in een stadspark. Eigenlijk maakt het niet zoveel. Als ik met mijn camera in het groen ben, is het al snel goed. De levenstuinen doen daar nog een schepje bovenop. Je waant je even in een andere wereld, terug in de tijd, waar je kunt onthaasten met een lekker taartje, tosti of cup-a-soup op het terrasje. Waar de telefoon uit gaat en je geniet van een kwaakconcert bij de kikkervijver. Er lopen pauwen rond en er staan overal bankjes en stoeltjes om even – ook zonder camera 😉 – te genieten van de omgeving.

Wat kun je zoal fotograferen?
 • Heel veel verschillende soorten bloemen en planten. En hou je bijvoorbeeld erg van de kleur blauw? Geen probleem! Dan zoek je gewoon de blauwe tuin op. Hetzelfde geldt voor de roze, rode, gele, oranje en witte tuin.
 • Kikkers! Midden in het gebied is een grote kikkervijver en er is ook een soort kiezelstrandje in de ‘witte tuin’. Daar kun je de kikkers – als je een beetje voorzichtig bent – erg dicht benaderen.
 • Insecten zijn er op dit moment in overvloed. Ik heb nog achter een heel mooi oranjetipje aangerend, maar die was me helaas te snel af. Hij zat zelf achter een mooi vlindervrouwtje aan denk ik… 😉 Ze hebben een speciale vlindertuin, met bloemetjes die de vlinders aantrekken. Toen wij er waren, stond deze tuin helaas nog niet in bloei. We komen nog een keer terug! Ik zag ook verschillende soort libellen en juffertjes. Helaas kan ik ze nog niet allemaal benoemen, maar mocht je de levenstuinen een keer bezoeken, hou dan je ogen goed open bij de vijvers en slootjes.
Foto-impressie

Misschien vind je dit ook leuk?

Rupsenland

Rupsenland

“Pas op!”Ik sta abrupt stil en kijk mijn foto-maatje verbaasd aan. Hij wijst op iets dat voor mijn neus bungelt en...

Vlinders fotograferen (2)

In mijn vorige blog heb ik verteld waarom ik vlinders zo geweldig mooi vind en waarom ik ze zo graag op de foto zet....

Vlinders fotograferen

Een foto wordt altijd mooier als je waardeert wat je op de foto zet. Als je ook zonder camera geraakt wordt door...

3 Reacties

 1. marianne

  Schitterende foto’s Janneke. Een plek die mij ook aanspreekt. Ik ga me er eens in verdiepen. Dank voor je tip. Groetjes Mariane

  Antwoord
  • arnhemsmeiske

   Dank je wel, Marianne! Het is ook echt een heerlijk plekje. Ik denk dat jij je er ook wel thuis zult voelen. Mocht je er een keer heen gaan, laat je me dan weten hoe je het vond? Groetjes, Janneke

   Antwoord
 2. Lea Poulsen

  De Levenstuinen van het Groot Hontschoten zijn tot de maand oktober open van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. In de maanden mei, juni, juli en augustus zijn de tuinen ook op dinsdag geopend. Op maandagen zijn ze gesloten. De redactie bestaat uit een eindredacteur, hoofdredacteur, fotografen en een aantal verslaggevers. Zij gaan geregeld op pad om verhalen te maken over onderwerpen die spelen in Apeldoorn. Dit kan bijvoorbeeld een nieuw restaurant zijn, werkzaamheden aan een straat of dingen waar Apeldoorners graag hun verhaal over kwijt willen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *