Arnhemsmeiske

…. omdat passie zichzelf

vermenigvuldigt als je het deelt.

Les 2

Deze les staat in het teken van belichten en creatieve technieken. We kijken naar het gebruik van filters en de toepassing van HDR. Daarnaast ga ik in op meervoudige belichting en andere creatieve effecten.

Belangrijk! Voor de zoombijeenkomst van woensdag 20 oktober ga je naar deze pagina (wachtwoord:  IVNverv21). Je komt dan eerst in de wachtkamer en ik laat jullie om 19:30 uur binnen. Heb je nog niet alles kunnen bekijken? Geen probleem, schuif dan toch gewoon gezellig aan!

Alle hoofdstukken op een rijtje

Het programma

Wat gaan we in deze tweede les allemaal bespreken?

Filters

Duur: 19:23 minuten.

Welke filters zijn er en hoe kun je die filters het beste inzetten?

Klik hier om het filmpje over het grijsverloopfilter te gebruiken.

Lichtmeting

Duur: 10:58 minuten.

In dit onderdeel leer je meer over de drie vormen van lichtmeting in de camera: meervlaks- of matrixmeting, centrumgewogen meting en spotmeting.

HDR

Duur: 10:41 minuten.

Wat is HDR fotografie, wanneer zet je het in en hoe ga je te werk?

Klik hier voor voorbeelden van HDR fotografie.

Meervoudige belichting

Duur: 13:58 minuten.

Een van de fototechnieken die zich ook prima leent voor natuurfotografie, is de meervoudige belichting. Het is een creatieve techniek die ik graag even extra uitlicht.

Klik hier voor voorbeelden van meervoudige belichting.

Creatieve effecten

Duur: 06:42 minuten

Soms is het leuk om even uit je comfortzone te stappen. Het toepassen van creatieve effecten in de fotografie, helpt je hierbij. Ook al heb je niets met deze vorm van fotografie, het helpt je wel om je camera beter te leren kennen en te ontdekken of je dit écht niets vindt, of misschien toch wel leuk zo af en toe. 

huiswerk

Duur: 1:59 minuten

Huiswerk! Drie foto’s insturen, waarbij je zelf mag kiezen welke effecten je hebt toegepast en of je juist met iets wilt pronken (;-)) of ergens feedback op wilt! Uitdaging van deze les: stap uit je comfortzone.

Het huiswerk lever je in uiterlijk op zondag voor de derde les!

 

Klik hier om de handout te downloaden

Let op: Ik heb deze presentatie en handout met veel zorg smaengesteld. Dat betekent dat het auteursrecht bij mij ligt (Janneke van der Pol, Arnhemsmeiske). Daarom wil ik jullie vragen om deze handout uitsluitend voor jezelf te gebruiken. Niets uit deze handout mag worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt, zonder mijn toestemming.