Arnhemsmeiske

…. omdat passie zichzelf

vermenigvuldigt als je het deelt.

Les 1

In deze les maken we (hernieuwd) kennis met elkaar en met de camera. We herhalen de belichtingsdriehoek en gaan in op het histogram, een paar creatieve fototechnieken en het fotograferen van paddenstoelen.

Belangrijk! Voor de zoombijeenkomst van woensdag 6 oktober ga je naar deze pagina en vul je als wachtwoord in: IVNfoto21. Je komt dan eerst in de wachtkamer en ik laat jullie om 19:30 uur binnen. Heb je nog niet alles kunnen bekijken? Geen probleem, schuif dan toch gewoon gezellig aan!

Alle hoofdstukken op een rijtje

Het programma

Wat gaan we in deze eerste les allemaal bespreken?

Wie ben ik?

Duur: 11:10 minuten.

Een korte kennismaking met mij. 🙂
Heb je deze al in de basiscursus gezien, sla hem dan gerust over! Het is hetzelfde filmpje… 😉

de belichtingsdriehoek

Duur: 14:54 minuten.

Ik ga ervan uit dat je redelijk bekend bent met de belichtingsdriehoek, maar ik loop hem toch nog even met je door!

Camera's en objectieven

Duur: 12:03 minuten.

Welke vier type camera’s zijn er en welke soort objectieven kun je tegenkomen? Ik geef een kleine opsomming, maar zeker op het gebied van objectieven is zoveel meer te vinden.

het histogram

Duur: 13:42 minuten.

Gebruik jij het histogram weleens bij het maken van de foto of tijdens de nabewerking? Zo niet, dan weet je na deze les beter hoe je hem moet ‘lezen’ en wat de voordelen van het histogram zijn.

Low key & high key

Duur: 09:18 minuten

Als je de basis van het fotograferen beheerst, kun je – als je dat leuk vindt – wat meer gaan experimenteren met creatieve technieken. Deze les bespreek ik de low en high key fotografie.

paddenstoelen

Duur: 12:50 minuten

De herfst is niet compleet zonder een paar mooie foto’s van een paddenstoel! Bij deze acht tips en tricks om ze zo mooi mogelijk op de foto te zetten!

huiswerk

Duur: 1:58 minuten

Huiswerk! Eén paddenstoelenfoto, je mooiste mét uitleg waarom je juist deze instuurt. Kijk het filmpje voor de complete uitleg en toelichting.

In het filmpje heb ik het over de excursie op 22 oktober, dit moet zijn 16 oktober! 😇

Klik hier om de handout te downloaden

Let op: Ik heb deze presentatie en handout met veel zorg smaengesteld. Dat betekent dat het auteursrecht bij mij ligt (Janneke van der Pol, Arnhemsmeiske). Daarom wil ik jullie vragen om deze handout uitsluitend voor jezelf te gebruiken. Niets uit deze handout mag worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt, zonder mijn toestemming.