Workshops

Vanaf dit jaar geef ik basisworkshops natuurfotografie!

Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die graag meer wil leren over natuurfotografie en vooralsnog voornamelijk op de automatische stand fotografeert. In een klein groepje (maximaal zes personen) gaan we aan de slag met de basisprincipes van natuurfotografie.

Je leert al doende de verschillende basistechnieken en ontdekt waar de verschillende knopjes op je camera voor zijn. Na een paar uur weet je hoe je kunt spelen met je diafragma en je sluitertijd en heb je kennisgemaakt met verschillende composities en standpunten.

Omdat de groepen klein zijn (maximaal zes personen), heb ik voldoende ruimte om iedereen persoonlijke begeleiding te geven. Uit ervaring weet ik dat de niveaus tijdens een beginnersworkshop behoorlijk uit elkaar kunnen liggen en ik speel hier graag op in. De theorie zal algemeen zijn, maar per persoon zal ik mijn best doen om waar nodig verdieping of juist extra uitleg te geven.

De workshops vinden (uiteraard) allemaal plaats in en rond Arnhem. Arnhem is een groene stad en dat is te zien aan de vele stadsparken en landgoederen. Daarnaast heeft Arnhem in het zuiden het prachtige uiterwaardenpark ‘Meinerswijk’ en in het noorden de Veluwe. Meer dan genoeg gelegenheid om met elkaar op pad te gaan en te genieten – met de camera – van de mooie natuur.


In september 2019 heb ik de volgende workshops gepland:

Basisworkshops natuurfotografie (Klik op de onderstaande links voor meer informatie):

Deze workshops zijn geschikt voor de beginnende en al iets gevorderde fotograaf. Ik ga in kleine groepjes aan de slag met de basisbeginselen van fotografie en compositieleer. We gaan fotograferen vanuit de diafragmavoorkeuzestand (A-stand / Av-stand) en na deze workshop ben je meer bekend met termen als sluitertijd, ISO, diafragma, belichtingscorrectie en witbalans. Omdat ik ervan overtuigd ben dat een foto door de juiste compositie te kiezen enorm aan kracht kan winnen, laat ik je ook daar uitgebreid mee oefenen.

Omdat de niveaus van de cursisten tijdens een workshop sterk uiteen kunnen lopen, hou ik de groepjes klein (maximaal 6 deelnemers), zodat ik uitgebreid de tijd voor iedereen kan nemen. Ik ga dan ook mijn best doen om je zoveel mogelijk op jouw niveau te begeleiden en uit te dagen om het beste in jezelf naar boven te halen!

Heb je interesse in het volgen van een workshop?
Stuur dan een berichtje naar info@arnhemsmeiske.nl.


Ervaringen van een cursist

Hieronder de persoonlijke ervaring van een van mijn cursisten. Gerwin, bedankt voor het delen van je verhaal en foto’s!

“Op zaterdag 8 maart samen met mijn 2 dochters de eerste fotoworkshop van Janneke gekregen. Deze zomer ga ik naar Sumatra met mijn gezin en juist daar wil ik mooie foto’s maken. Janneke wilde graag fotoworkshops gaan geven. Beide zijn we gids bij Burgers Zoo en zo zijn we samen aan de praat geraakt en is de eerste workshop voor haar ontstaan samen met mij en mijn 2 dochters. Een speciaal moment en ook best spannend voor iedereen. Achteraf nergens voor nodig. Wat was de sfeer gezellig en de ambiance ontspannen tijdens de fotoworkshop in de Bush en Mangrove. Vooraf al jaren gefotografeerd met de Nikon spiegelreflexcamera D3200 op de automatische standen. Hierbij kijk je naar het object en laat je de camera het werk doen. Janneke heeft me geleerd om de regie te pakken bij het fotograferen en de camera te laten doen wat jij wilt. Eerst een stukje theorie en snel met de camera aan de gang en stapje voor stapje legt ze helder uit wat een functie doet en er direct mee oefenen. Vervolgens weer een stap verder hoe je een dier qua positie op welke plaats op de foto zet voor een natuurlijke weergave. Het klinkt zo logisch achteraf… en nu zelf verder oefenen en ook het gevoel hebben dat je verder kunt oefenen en nog mooiere resultaten gaat krijgen…een TOP gevoel. Janneke, laat deze eerste fotoworkshop een mooi begin zijn en laat er nog vele volgen, zodat nog heel veel mensen van je fotoworkshops kunnen gaan genieten.”
Gerwin